Enkele punten om in de gaten te houden als u incassobureaus vergelijkt.

Veel bedrijven in Nederland houden weinig tijd over voor hun debiteurenbeheer en het opnemen van contact met openstaande debiteuren. Dit is dan ook de reden dat er vaak een incassobureau hiervoor wordt ingeschakeld. Waar moet u nu op letten tijdens het vergelijken van incassobureaus?

Er zijn een aantal bedrijven waar u offertes van verschillende incassobureaus kunt aanvragen. Deze krijgt de opdrachtgever via de mail aangeleverd zodat hij ze rustig kan doorlezen en de incassobureaus kan vergelijken. Hiervoor betaalt de opdrachtgever helemaal niets. Nadeel hiervan is dat de reviews en reputatie soms beter van de website dan van een offerte zijn af te lezen. Vaak loont het de moeite om verschillende websites van incassobureaus te vergelijken. Ook is het verstandig beoordelingen van klanten en de werkwijze goed door te lezen.

Bent u van plan om een incassobureau in te schakelen en weet u niet goed wat de verschillende kosten zijn die hierbij komen kijken? Wij hebben hier een aantal punten opgesomd waar incassobureaus in kunnen verschillen. Let goed op deze punten als u verschillende incassobureaus met elkaar vergelijkt:

  • No Cure No Pay: In het geval dat een incassobureau de ‘No Cure No Pay’ methode hanteert zullen zij alleen in het geval van inning de opdrachtgever factureren.

Tip 1 voor het vergelijken van incassobureaus:

Let op: Bespreek met een incassobureau wat er met de wettelijke rente gebeurt, er zijn ‘No Cure No Pay’ incassobureaus die de wettelijke rente als ‘succesfee’ hanteren en niet uitkeren in geval van inning.

  • Incassobureau met administratiekosten: Er zijn verschillende incassobureaus die altijd administratiekosten in rekening brengen. Deze worden ook gefactureerd in het geval dat er geen inning van de oorspronkelijke factuur bestaat.

Tip 2 voor het vergelijken van incassobureaus

Let op: Er zijn gevallen bekend waarbij incassobureaus niet het geld inden maar alsnog de wettelijke incassokosten van de vordering bij opdrachtgevers in rekening brachten. Let hierop in de algemene voorwaarden van incassobureaus die u aan het vergelijken bent.

  • Gratis minnelijk incasso: Dit is een redelijk nieuw concept en de werkwijze die Debita Incasso hanteert. In het geval dat uw factuur niet door ons geïnd kan worden betaalt u niet. Door onze efficiënte werkwijze kunnen wij onze kosten dekken met de incassokosten die volgens de WIK op de debiteur berekend mogen worden. Innen wij uw factuur wel dan krijgt u de gehele oorspronkelijk factuur en de wettelijke rente uitgekeerd. De incassokosten komen toe aan Debita Incasso.

Tip 3 voor het vergelijken van incassobureaus

In het geval dat uw debiteur tijdens het minnelijk traject niet betaalt en u een gerechtelijk traject start, kan dit u wel geld kosten. Dit geldt ook voor de eerder genoemde vormen. In het geval dat het kantongerecht in het nadeel van de crediteur oordeelt of de debiteur te weinig financiële middelen heeft om de gerechtelijke kosten te vergoeden, zullen deze kosten voor de opdrachtgever zijn.

Hierdoor is het altijd verstandig om eerst een kredietwaardigheidscheck van het bedrijf van uw debiteur op te vragen of verhaalsonderzoek te laten doen. Debita Incasso kan u beide diensten aanbieden.

Ook het gerechtelijke traject om alsnog een betaling af te dwingen of beslag te laten leggen via de gerechtsdeurwaarder kunnen wij voor u verzorgen. Doordat er verschillende juristen en gerechtsdeurwaarders aan ons bedrijf verbonden zijn kunnen we u hierin verschillende opties en tarieven aanbieden.

Vindt u onze werkwijze en aanbod interessant en wilt u graag meer informatie ontvangen? Vraag dan een offerte aan via het contactformulier of stuur een e-mail naar info@debita.nl.

Deel!